Beyza Boynudelik ile Ütopya ve Distopya

Büyükdere35’de yer alan ‘Göbek Bağı’ sergisi kapsamında Beyza Boynudelik ‘Ütopya ve Distopya: Tuval Üzerinde Boyayla Düşünmek’ adlı bir atölye çalışması düzenliyor.

Küratörlüğünü Gülsüm Turgut’un yaptığı serginin çıkış noktası Marshall Berman’ın “Katı Olan Her Şey Buharlaşır” kitabı. Bilindiği üzere Kitaptaki Faust karakterinin şeytan (Mephisto) ile anlaşması ve bunun sonucunda toplumsal konumun tüketimle ilişkilendirildiği kapitalist sistemde, doğanın kaynaklarını daha fazla tüketmesinin ağır sonuçlarını yine çocuklarının yaşayacak olmasının Faustvari gelişimini düşündürmesi konu ediyor. Sergide Selin Balcı, Beyza Boynudelik, Nur Gürel, Erkut Ter- liksiz’in birbirinden farklı ifade yollarıyla ortaya koydukları çok katmanlı yapıtlarıyla, insanın doğa ile olan ilişkisindeki çelişkiye dikkat çekiyor.

10 Mayıs 2017’de düzenlenecek olan atölyede Beyza Boynudelik serginin anlam bütünlüğüne bağlı olacak şekilde katılımcılara ütopik ve distopik durumları, en çok kullandığı teknik olan tuval üzerine boya ile deneyimletmeyi amaçlıyor. Eserlerinde çoğunlukla nesli tükenen hayvanlar, parçalanmış ve tahrip olmuş doğanın kimliksiz insan ile birlikteliğini konu edinen sanatçı aynı zamanda çalışmalarının arka planına, görüp etkilendiği duvar döşemelerinden veya buna benzer çeşitli ve sürekli tekrar eden desenlerden yararlanıyor. Bu atölye çalışmasında da kendi bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak olan sanatçı, onların doğaya ve insana bakış açısını farklılaştırmalarını ve genişletmelerini planlıyor. Bir yandan da eser üretmelerini sağlayarak kendilerini tanımlamalarını, doğa-insan birlikteliğini nasıl yorumladıklarını görmelerini sağlayacağını bu atölyenin avantajı olarak tanımlıyor.

Düzenlenecek atölye çalışmasında kullanılacak malzemeler büyükdere35 tarafundan temin edilecektir. Katılımcılar atölye eğitimi sürecinde ürettikleri işleri arzu ettikleri takdirde yanlarında götürebileceklerdir

Etkinliğe katılım ücreti:
Tam: 150 tl – Öğrenci: 100 tl
Kontenjan: 10 kişi

Kayıt ve detaylı bilgi için:
0212 242 5973 – 0533 735 2148
info@buyukdere35.com

Yorum bırakın